LE IMPOSTURE DEL CIBO. ARGOMENTI PER UNA ESPOSIZIONE DELL' 'ABSENTIA'

Giuseppe Leone

Risultato della ricerca: Articlepeer review

Abstract

According to Ugo Volli, «what defines the identity of any semiotic object is its ability to carry out a specific set of functions». But what happens if the semiotic object does not achieve these functions? If the semiotic object does not keep its promises? What is the relation that connects the presence of a semiotic object with its ‘natural task’? Thus, what happens for example to the food if it cannot be enjoyed, if it does not feed? If it is present on the scene but so distant as to become unreachable and to make its natural function absent? In this particular case it is appropriate to bring up the concept of absentia. «LC». Rivista Dipartimento Letterature e Culture Europee Università di Palermo
Lingua originaleItalian
pagine (da-a)114-125
Numero di pagine12
RivistaLC Rivista on-line del Dipartimento di Letterature e Culture Europee dell'Università degli Studi di Palermo
Volume264 pp.
Stato di pubblicazionePublished - 2008
Pubblicato esternamente

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