Laudatio_Ismail Kadare

Mandalà, M, Gurga, G

Risultato della ricerca: Chapter

Abstract

I madh është privilegji i poetëve. Atyre u jepet të ëndërrojnë ëndrrat e njerëzimit, ëndrrat e një populli të tërë. Ismail Kadaresë i është dhënë privilegji të ëndërrojë ëndrrat e popullit shqiptar. Reinhard Kosellek, filozofi i madh i Begriffsgeschichte, i “histori- së së koncepteve” e bashkë me të edhe babai i “cultural history”, Peter Burke, kanë evokuar shpesh nevojën e një historie kulturore të ëndrrave si bazë për të kuptuar arsyet e thella të një kulture. Prej kohësh kjo histori e kulturës është zbatuar nga poetët të cilët përmes ëndrrave shkruajnë historinë e fshehtë të një populli e njëherazi të gjithë njerëzimit.
Lingua originaleUndefined/Unknown
Titolo della pubblicazione ospiteIsmail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit
Pagine86-91
Numero di pagine6
Stato di pubblicazionePublished - 2018

Cita questo

Mandalà, M, Gurga, G (2018). Laudatio_Ismail Kadare. In Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit (pagg. 86-91)

Laudatio_Ismail Kadare. / Mandalà, M, Gurga, G.

Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit. 2018. pag. 86-91.

Risultato della ricerca: Chapter

Mandalà, M, Gurga, G 2018, Laudatio_Ismail Kadare. in Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit. pagg. 86-91.
Mandalà, M, Gurga, G. Laudatio_Ismail Kadare. In Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit. 2018. pag. 86-91
Mandalà, M, Gurga, G. / Laudatio_Ismail Kadare. Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit. 2018. pagg. 86-91
@inbook{3ca3435ea7dc4d72b16438afd97af7b7,
title = "Laudatio_Ismail Kadare",
abstract = "I madh {\"e}sht{\"e} privilegji i poet{\"e}ve. Atyre u jepet t{\"e} {\"e}nd{\"e}rrojn{\"e} {\"e}ndrrat e njer{\"e}zimit, {\"e}ndrrat e nj{\"e} populli t{\"e} t{\"e}r{\"e}. Ismail Kadares{\"e} i {\"e}sht{\"e} dh{\"e}n{\"e} privilegji t{\"e} {\"e}nd{\"e}rroj{\"e} {\"e}ndrrat e popullit shqiptar. Reinhard Kosellek, filozofi i madh i Begriffsgeschichte, i “histori- s{\"e} s{\"e} koncepteve” e bashk{\"e} me t{\"e} edhe babai i “cultural history”, Peter Burke, kan{\"e} evokuar shpesh nevoj{\"e}n e nj{\"e} historie kulturore t{\"e} {\"e}ndrrave si baz{\"e} p{\"e}r t{\"e} kuptuar arsyet e thella t{\"e} nj{\"e} kulture. Prej koh{\"e}sh kjo histori e kultur{\"e}s {\"e}sht{\"e} zbatuar nga poet{\"e}t t{\"e} cil{\"e}t p{\"e}rmes {\"e}ndrrave shkruajn{\"e} historin{\"e} e fsheht{\"e} t{\"e} nj{\"e} populli e nj{\"e}herazi t{\"e} gjith{\"e} njer{\"e}zimit.",
author = "{Mandal{\`a}, M, Gurga, G} and Michele Cometa",
year = "2018",
language = "Undefined/Unknown",
isbn = "978-9928-261-03-8",
pages = "86--91",
booktitle = "Ismail Kadare Mes s{\"e} v{\"e}rtet{\"e}s s{\"e} artit dhe mashtrimit t{\"e} realitetit",

}

TY - CHAP

T1 - Laudatio_Ismail Kadare

AU - Mandalà, M, Gurga, G

AU - Cometa, Michele

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - I madh është privilegji i poetëve. Atyre u jepet të ëndërrojnë ëndrrat e njerëzimit, ëndrrat e një populli të tërë. Ismail Kadaresë i është dhënë privilegji të ëndërrojë ëndrrat e popullit shqiptar. Reinhard Kosellek, filozofi i madh i Begriffsgeschichte, i “histori- së së koncepteve” e bashkë me të edhe babai i “cultural history”, Peter Burke, kanë evokuar shpesh nevojën e një historie kulturore të ëndrrave si bazë për të kuptuar arsyet e thella të një kulture. Prej kohësh kjo histori e kulturës është zbatuar nga poetët të cilët përmes ëndrrave shkruajnë historinë e fshehtë të një populli e njëherazi të gjithë njerëzimit.

AB - I madh është privilegji i poetëve. Atyre u jepet të ëndërrojnë ëndrrat e njerëzimit, ëndrrat e një populli të tërë. Ismail Kadaresë i është dhënë privilegji të ëndërrojë ëndrrat e popullit shqiptar. Reinhard Kosellek, filozofi i madh i Begriffsgeschichte, i “histori- së së koncepteve” e bashkë me të edhe babai i “cultural history”, Peter Burke, kanë evokuar shpesh nevojën e një historie kulturore të ëndrrave si bazë për të kuptuar arsyet e thella të një kulture. Prej kohësh kjo histori e kulturës është zbatuar nga poetët të cilët përmes ëndrrave shkruajnë historinë e fshehtë të një populli e njëherazi të gjithë njerëzimit.

UR - http://hdl.handle.net/10447/314348

M3 - Chapter

SN - 978-9928-261-03-8

SP - 86

EP - 91

BT - Ismail Kadare Mes së vërtetës së artit dhe mashtrimit të realitetit

ER -