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Anno di pubblicazione

  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016

Autore

  • Luca Settanni
2018
2016

Artemisia arborescens essential oil composition, enantiomeric distribution and antimicrobial activity from different wild populations from the Mediterranean Area

Mammina, C., Settanni, L., Vanloot, P., Roussel, C., Saia, S., Dupuy, N., Said, M. E-A., Bombarda, I., Aleo, A. & Militello, M., 2016, In : CHEMISTRY & BIODIVERSITY. pag. 1095-1102 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

7 Citazioni (Scopus)
2018
2016
6 Citazioni (Scopus)
6 Citazioni (Scopus)
7 Citazioni (Scopus)
2017
18 Citazioni (Scopus)
2018
2 Citazioni (Scopus)
2017

Microbial diversity of traditional Sicilian cheeses

Todaro, M., Macaluso, G., Gaglio, R., Settanni, L., Palmeri, M. & Reale, S., 2017, pag. 53-53. 1 pag.

Risultato della ricerca: Other

2016
22 Citazioni (Scopus)
2019

Evolution of lactic acid bacterial populations during lysine fortification of sourdough breads by addition of pistachio powder

Moschetti, G., Gaglio, R., Settanni, L., Alfonzo, A., Barbera, M., Francesca, N. & Cirlincione, F., 2019, Microbial Diversity as a source of novelty: Function, adaptation and exploitation. pag. 196-197 2 pag.

Risultato della ricerca: Conference contribution

2017

Effect of the wooden vats on traditional cheese characteristics

Todaro, M., Gaglio, R., Settanni, L., Sala, G. & Mazza, F., 2017, pag. 101-101. 1 pag.

Risultato della ricerca: Other

2019

Fermented Honey and Manna Ash Products: Novel Ecological Niches of Wine Yeasts

Moschetti, G., Alfonzo, A., Matraxia, M., Settanni, L., Francesca, N., Ciminata, A., Prestianni, R. & Mercurio, V., 2019, The 35th International Specialized Symposium on Yeasts. 1 pag.

Risultato della ricerca: Conference contribution

2018
3 Citazioni (Scopus)
2017
3 Citazioni (Scopus)
2016

A large factory-scale application of selected autochthonous lactic acid bacteria for PDO Pecorino Siciliano cheese production

Gaglio, R., Settanni, L., Todaro, M., Guarcello, R., Pino, A., Caggia, C., Carpino, S., Randazzo, C. L., Marino, G. & Rapisarda, T., 2016, In : Food Microbiology. pag. 66-75 10 pag.

Risultato della ricerca: Article

23 Citazioni (Scopus)
2017

Phage biodiversity in artisanal cheese wheys reflects the complexity of the fermentation process

Moscarelli, A., Settanni, L., Mahony, J., Lugli, G. A., Kelleher, P., Moscarelli, A., Moscarelli, A., Van Sinderen, D. & Ventura, M., 2017, In : Viruses. 9, pag. 45- 18 pag.

Risultato della ricerca: Article

9 Citazioni (Scopus)

Enteric bacteria of food ice and their survival in alcoholic beverages and soft drinks

Gaglio, R., Francesca, N., Settanni, L., Moschetti, G., Di Gerlando, R., Mahony, J., De Martino, S. & Stucchi, C., 2017, In : Food Microbiology. 67, pag. 17-22 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

21 Citazioni (Scopus)
16 Citazioni (Scopus)
2019
3 Citazioni (Scopus)
2018
10 Citazioni (Scopus)
2019
2 Citazioni (Scopus)

Sustainable sparkling base wines obtained from waste matrices of the wine and honey supply chain

Matraxia, M., Settanni, L., Gaglio, R., Alfonzo, A., Francesca, N. & Ciminata, A., 2019, Microbial Diversity as a source of novelty: Function, adaptation and exploitation. pag. 117-118 2 pag.

Risultato della ricerca: Conference contribution

6 Citazioni (Scopus)
2019

Biotecnologie applicate alla valorizzazione della “Pagnotta di Piana degli Albanesi”

Gaglio, R., Settanni, L. & Cirlincione, F., 2019, In : TECNICA MOLITORIA. 03, pag. 48-64 17 pag.

Risultato della ricerca: Article

2018
2017

Sourdough and cereal-based foods: traditional and innovative products

Settanni, L., 2017, Starter cultures in food production. pag. 199-230 32 pag. (Starter cultures in food production).

Risultato della ricerca: Chapter

2 Citazioni (Scopus)
2017
14 Citazioni (Scopus)
2016

Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance inedible film formulations

Moschetti, G., Settanni, L., Randazzo, W., Palazzolo, E., Germana', M., Vargas, M., Jiménez-Belenguer, A., Perdones, A., Guarrasi, V., Randazzo, W., Moschetti, M. & Guarrasi, V., 2016, In : Food Control. 59, pag. 750-758 9 pag.

Risultato della ricerca: Article

29 Citazioni (Scopus)
2019

Development of an ad hoc starter culture for the production of functional raw ewes’ milk cheeses through the addition of grape pomace powder

Settanni, L., Guarcello, R., Moschetti, G., Gaglio, R., Barbaccia, P. & Francesca, N., 2019, Microbial Diversity as a source of novelty: Function, adaptation and exploitation. pag. 162-163 2 pag.

Risultato della ricerca: Conference contribution

2020
3 Citazioni (Scopus)
2017
28 Citazioni (Scopus)
5 Citazioni (Scopus)
2016
7 Citazioni (Scopus)
23 Citazioni (Scopus)
15 Citazioni (Scopus)

Evaluation of antimicrobial resistance and virulence of enterococci from equipment surfaces, raw materials and traditional cheeses

Gaglio, R., Moschetti, G., Settanni, L., De Fatima Silva Lopes, M., Couto, N., Marques, C., Gaglio, R. & Pomba, C., 2016, In : International Journal of Food Microbiology. pag. 107-114 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

37 Citazioni (Scopus)
2017
26 Citazioni (Scopus)
28 Citazioni (Scopus)