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1995 …2021
In caso di modifiche a Pure, queste saranno visibili qui a breve.

Risultato della ricerca 1995 2019

2019
1 Citazione (Scopus)

Combined membrane process for dealcoholization of wines: Osmotic distillation and reverse osmosis

Cinquanta, L., Corona, O., Corona, O., Russo, P. & Cinquanta, L., 2019, Chemical Engineering Transactions. pag. 7-12 6 pag.

Risultato della ricerca: Conference contribution

Wine
Reverse osmosis
Distillation
Alcohols
Membranes
2 Citazioni (Scopus)
Malus
Microwaves
processing technology
Drying
apples
Malus
Microwaves
processing technology
shrinkage
volatile compounds
1 Citazione (Scopus)

Drying kinetics and physico-chemical quality of mango slices

Corona, O., Cinquanta, L., Farina, V., Adiletta, G., Russo, P. & Matteo, M. D., 2019, In : CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. 75, pag. 109-114 6 pag.

Risultato della ricerca: Conference article

Fruits
Drying
Kinetics
Dehydration
Coastal zones
1 Citazione (Scopus)

Evaluation of carotenoids and furosine content in air dried carrots and parsnips pre-treated with pulsed electric field (PEF)

Cinquanta, L., Niro, S., Fratianni, A., Messia, M. C., Panfili, G. & Marra, F., 2019, In : European Food Research and Technology. 245, pag. 2529-2537 9 pag.

Risultato della ricerca: Article

Pastinaca
parsnips
Daucus carota
pulsed electric fields
air drying
1 Citazione (Scopus)

Gluten-free alternative grains: Nutritional evaluation and bioactive compounds

Cinquanta, L., Niro, S., D'Agostino, A., Fratianni, A. & Panfili, G., 2019, In : Foods. 8, pag. 1-9 9 pag.

Risultato della ricerca: Article

Glutens
gluten
agricultural product
Eragrostis
evaluation

Polyphenols, methylxanthines, fatty acids and minerals in cocoa beans and cocoa products

Cinquanta, L., Planeta, D., Maria, R., Giancarlo, S., Melania, G., Roberti, M., Grassia, M. & Salvatori, G., 2019, In : Journal of Food Measurement and Characterization. 13, pag. 1721-1728 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

cocoa solids
cocoa products
Cocoa
cocoa beans
cocoa (beverage)

Quality and volatile compounds in red wine at different degrees of dealcoholization by membrane process

Corona, O., Cinquanta, L., Liguori, L., Russo, P., Albanese, D., Di Matteo, M. & Di Matteo, M., 2019, In : European Food Research and Technology. 245, pag. 2601-2611 11 pag.

Risultato della ricerca: Article

Wine
red wines
volatile compounds
Alcohols
alcohols

Use of potassium polyaspartate for the tartaric stabilization of Sicilian white wines

Planeta, D., Corona, O., Cinquanta, L., Loredana, L., Marisa, D. M. & Donatella, A., 2019, In : CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. 75, pag. 277-282 6 pag.

Risultato della ricerca: Conference article

Wine
Potassium
Stabilization
Acids
Buffers
2018
11 Citazioni (Scopus)

Drying rate control in microwave assisted processing of sliced apples

Cinquanta, L., Giordano, L., Metallo, A. & Cuccurullo, G., 2018, In : Biosystems Engineering. 170, pag. 24-30 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

Malus
Microwaves
Drying
apples
drying
12 Citazioni (Scopus)

Effect of a physical pre-treatment and drying on carotenoids of goji berries ( Lycium barbarum L.)

Cinquanta, L., Adiletta, G., Niro, Alam, M. R., Fratianni, A., Panfili, G. & Di Matteo, M., 2018, In : LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. 92, pag. 318-323 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Lycium
Lycium barbarum
Carotenoids
small fruits
carotenoids
3 Citazioni (Scopus)

Effect of pH on malolactic fermentation in southern Italian wines

Cinquanta, L., Niro, S., Formato, D., De Stefano, G., Panfili, G. & De Stefano, G., 2018, In : European Food Research and Technology. pag. 1-8 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

malolactic fermentation
Wine
Fermentation
wines
Oenococcus oeni
5 Citazioni (Scopus)

Effect of Pulsed Electric Field Pretreatment on Drying Kinetics, Color, and Texture of Parsnip and Carrot

Cinquanta, L., Marra, F. P., Alam, M. R., Frontuto, D., Lyng, J. G. & Marra, F., 2018, In : Journal of Food Science. 83, pag. 2159-2166 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

Pastinaca
parsnips
Daucus carota
pulsed electric fields
carrots
2017
8 Citazioni (Scopus)

Influence of mode stirrer and air renewal on controlled microwave drying of sliced zucchini

Cinquanta, L., Giordano, L., Metallo, A., Cuccurullo, G. & Cinquanta, L., 2017, In : Biosystems Engineering. 158, pag. 95-101 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

zucchini
mixers
Microwaves
Drying
drying
18 Citazioni (Scopus)

Kinetics of carotenoids degradation and furosine formation in dried apricots (Prunus armeniaca L.)

Cinquanta, L., Niro, Albanese, D., Fratianni, A., Messia, Panfili, G., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2017, In : Food Research International. 99, pag. 862-867 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Prunus armeniaca
apricots
Carotenoids
carotenoids
carotenes
4 Citazioni (Scopus)

NUTRITIONAL EVALUATION OF FRESH AND DRIED GOJI BERRIES CULTIVATED INITALY

Cinquanta, L., Falasca, Niro, Alam, M. R., Fratianni, A., Panfili, G. & Cinquanta, L., 2017, In : Italian Journal of Food Science. 29, pag. 398-408 11 pag.

Risultato della ricerca: Article

Lycium
small fruits
Vitamin E
vitamin E
Mineral Fibers
2016
9 Citazioni (Scopus)

Mineral essential elements for nutrition in different chocolate products

Cinquanta, L., Piano, A., Manoni, R., Roberti, P., Cinquanta, L., Salvatori, G. & Di Cesare, C., 2016, In : International Journal of Food Sciences and Nutrition. 67, pag. 773-778 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

chocolate
Minerals
nutrition
minerals
cocoa beans
4 Citazioni (Scopus)

Rapid Assessment of Gray Mold (Botrytis cinerea) Infection in Grapes with a Biosensor System

Cinquanta, L., Crescitelli, A., Malvano, F., Albanese, D., De Curtis, F., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2016, In : American Journal of Enology and Viticulture. 66, pag. 502-508 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

gluconic acid
Botrytis
biosensors
Vitis
Biosensing Techniques
2015
6 Citazioni (Scopus)

Effect of abrasive pretreatment on hot dried goji berry

Cinquanta, L., Adiletta, G., Russo, P., Alam, M. R., Albanese, D., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2015, In : CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. 44, pag. 127-132 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Fruits
Abrasives
Drying
Antioxidants
Waxes
2014
21 Citazioni (Scopus)

Tomato peel drying and carotenoids stability of the extracts

Cinquanta, L., D'Acunto, M., Adiletta, G., Albanese, D., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2014, In : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY.

Risultato della ricerca: Article

Carotenoids
Lycopersicon esculentum
Drying
carotenoids
Freeze Drying
2013
10 Citazioni (Scopus)

Antioxidant activity and sensory attributes of tomatoes dehydrated by combination of microwave and convective heating

Cinquanta, L., Albanese, D., Fratianni, A., La Fianza, G., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013, In : Agro Food Industry Hi-Tech. 24, pag. 35-38 4 pag.

Risultato della ricerca: Article

Lycopersicon esculentum
Microwaves
Antioxidants
Heating
sensory properties
31 Citazioni (Scopus)

Degradation of carotenoids in apricot (Prunus armeniaca L.) during drying process

Cinquanta, L., Mignogna, R., Albanese, D., Fratianni, A., Panfili, G., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013, In : Plant Foods for Human Nutrition. 68, pag. 241-246 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Prunus armeniaca
beta Carotene
apricots
Carotenoids
beta-carotene
43 Citazioni (Scopus)

Effects of microwave and hot-air drying methods on colour, beta-carotene and radical scavenging activity of apricots

Cinquanta, L., Albanese, D., Cuccurullo, G., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013, In : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY. 48, pag. 1327-1333 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

Effetto dell’invecchiamento sul colore del vino “Tintilia”

Cinquanta, L., 2013, In : VIGNEVINI. 5, pag. 55-60 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

42 Citazioni (Scopus)

Heating uniformity investigation in microwave batch processing of water and oil

Cinquanta, L., Giordano, Albanese, D., Cuccurullo, Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013.

Risultato della ricerca: Other

5 Citazioni (Scopus)

Production of functional Ricotta Cheese

Cinquanta, L., Niro, S., Fratianni, A., Panfili, G., Succi, M., Cinquanta, L., Sorrentino, E. & Tremonte, P., 2013, In : Agro Food Industry Hi-Tech. 24, pag. 56-59 4 pag.

Risultato della ricerca: Article

Ricotta cheese
serving size
Cheeses
inulin
Cheese
48 Citazioni (Scopus)

The importance of wine attributes for purchase decisions: a study of Italian consumers'perception

Cinquanta, L., Corduas, M., Ievoli, C. & Cinquanta, L., 2013, In : Food Quality and Preference. 28, pag. 407-418 12 pag.

Risultato della ricerca: Article

consumer attitudes
Wine
wines
Pleasure
Statistical Models

The quality of orange juice

Cinquanta, L., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013, Diet Quality: An Evidence-Based Approach. pag. 285-297 13 pag.

Risultato della ricerca: Chapter

Ascorbic Acid
Citrus
Nutritive Value
Phytochemicals
Product Packaging
7 Citazioni (Scopus)

Volatile Compounds in Red Wines Processed on an Industrial Scale by Short Pre-fermentative Cold Maceration

Cinquanta, L., Albanese, D., Attanasio, Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2013, In : Food and Bioprocess Technology. 6, pag. 3266-3272 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

Wine
maceration
red wines
Norisoprenoids
volatile compounds
2012
Purchase decision
Intrinsic
Consumer perceptions
Statistical analysis
Wine

EVOLUZIONE DEI CAROTENOIDI NEL CORSO DELLA MATURAZIONE DI UVE TINTILIA

Cinquanta, L., 2012, pag. 238-242. 5 pag.

Risultato della ricerca: Other

42 Citazioni (Scopus)

Infrared thermography assisted control for apples microwave drying

Cinquanta, L., Giordano, Albanese, D., Cuccurullo, Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2012, In : Journal of Food Engineering. 112, pag. 319-325 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

thermography
Malus
Microwaves
apples
drying

Profilo amminoacidico in formaggi a pasta filata prodotti da latte misto

Cinquanta, L., 2012, Ricerche e innovazioni nell’industria alimentare, volume 10. pag. 511-515 5 pag.

Risultato della ricerca: Chapter

2010
70 Citazioni (Scopus)

Degradation of carotenoids in orange juice during microwave heating

Cinquanta, L., Fratianni, A., Panfili, G. & Cinquanta, L., 2010, In : LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. 43, pag. 867-871 5 pag.

Risultato della ricerca: Article

microwave treatment
orange juice
Carotenoids
Microwaves
Heating
47 Citazioni (Scopus)

Effect on Orange Juice of Batch Pasteurization in an Improved Pilot-Scale Microwave Oven

Cinquanta, L., Albanese, D., Cuccurullo, Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2010, In : Journal of Food Science. 75, pag. E46-E50

Risultato della ricerca: Article

69 Citazioni (Scopus)

Production of functional probiotic, prebiotic, and synbiotic ice creams

Cinquanta, L., Di Criscio, Mignogna, R., Fratianni, A., Panfili, G., Cinquanta, L., Sorrentino, E. & Coppola, 2010, In : Journal of Dairy Science. 93, pag. 4555-4564 10 pag.

Risultato della ricerca: Article

Synbiotics
Ice Cream
Prebiotics
ice cream
Probiotics
2009

Effect of microwave pasteurization on orange juice color and carotenoid pigments

Cinquanta, L., Stoduto, L., Fratianni, A., Panfili, G. & Cinquanta, L., 2009, pag. 1113-1116. 4 pag.

Risultato della ricerca: Other

Pasteurization
orange juice
Carotenoids
pasteurization
Microwaves
2008

Drying of plums

Cinquanta, L., 2008, FOOD DRYING SCIENCE AND TECHNOLOGY. pag. 537-554 18 pag.

Risultato della ricerca: Chapter

skin
moisture transfer
commodity
diffusivity
drying

Effects of microwave pasteurization on orange juice quality

Cinquanta, L., 2008, pag. 107-111. 5 pag.

Risultato della ricerca: Other

Produzione di concentratiproteici da siero di latte bufalino

Cinquanta, L., 2008, pag. 844-849. 6 pag.

Risultato della ricerca: Other

2007
10 Citazioni (Scopus)

A procedure to achieve fine control in MW processing of foods

Cinquanta, L., Sorrentino, Cuccurullo & Cinquanta, L., 2007, In : INFRARED PHYSICS & TECHNOLOGY. Volume 49, Issue 3, pag. 292-296 5 pag.

Risultato della ricerca: Article

Pasteurization
food
deactivation
Processing
microwaves

Effectiveness of microwave pasteurization on model liquid solution

Cinquanta, L., 2007, pag. 101-106. 6 pag.

Risultato della ricerca: Other

51 Citazioni (Scopus)

Effects of an innovative dipping treatment on the cold storage of minimally processed Annurca apples

Cinquanta, L., Albanese, D., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2007, In : FOOD CHEMISTRY. 105, pag. 1054-1060 7 pag.

Risultato della ricerca: Article

pruning
Vitis vinifera
grapes
summer
Italy
43 Citazioni (Scopus)

Physical and chemical changes in minimally processed green asparagus during cold-storage

Cinquanta, L., Brasiello, Russo, Albanese, D., Cinquanta, L. & Di Matteo, M., 2007, In : FOOD CHEMISTRY. 101, pag. 274-280 7 pag.

Risultato della ricerca: Article