Nessuna foto per Luca Settanni

Luca Settanni

Associate Professor

Affiliazione precedente
  • 3551 Citazioni
  • 30 Indice H
20032020
In caso di modifiche a Pure, queste saranno visibili qui a breve.

Risultato della ricerca 2003 2020

Filter
Article
2019

Biotecnologie applicate alla valorizzazione della “Pagnotta di Piana degli Albanesi”

Gaglio, R., Settanni, L. & Cirlincione, F., 2019, In : TECNICA MOLITORIA. 03, pag. 48-64 17 pag.

Risultato della ricerca: Article

3 Citazioni (Scopus)
pizza
sourdough
Lactobacillus
starter cultures
Lactic Acid
3 Citazioni (Scopus)
saffron
Yogurt
yogurt
Antioxidants
sensory properties
7 Citazioni (Scopus)
Cichorium endivia subsp. endivia
endive
shelf life
leaves
Pseudomonas grimontii
1 Citazione (Scopus)
Dietary Fiber
Cheese
wheat bran
durum wheat
Triticum
7 Citazioni (Scopus)
Listeria monocytogenes
Vegetables
Listeriosis
Foodborne Diseases
Hydroponics
3 Citazioni (Scopus)
Cheese
Biofilms
biofilm
cheeses
lactic acid bacteria
1 Citazione (Scopus)
Chicory
endive
Cichorium intybus
microbial ecology
Ecology
1 Citazione (Scopus)
Morchella
wild edible mushrooms
Agaricales
mushrooms
storage temperature
SDS
feed formulation
Tenebrio
Powders
Insects
grana
Thylakoids
ewe milk
Cheese
cheeses
2018
Starters
Acclimatization
Olea
Lactobacillus pentosus
Fermentation
13 Citazioni (Scopus)
Biofilms
typology
biofilm
Lactic Acid
milk production
3 Citazioni (Scopus)

Impact of packaging on the microbiological, physicochemical and sensory characteristics of a “pasta filata” cheese

Corona, O., Todaro, M., Settanni, L., Scatassa, M. L., Mancuso, I., Palmeri, M., Cardamone, C. & Mazza, F., 2018, In : Food Packaging and Shelf Life. 17, pag. 85-90 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Cheeses
Cheese
Product Packaging
packaging
cheeses
2 Citazioni (Scopus)
pizza
Volatile Organic Compounds
semolina
Lactobacillus
dough
11 Citazioni (Scopus)
Chicory
Cichorium intybus
shelf life
Pseudomonas
Rahnella
9 Citazioni (Scopus)
Brettanomyces
Wine
spoilage
wines
phenols
Chicory
Asteraceae
Microbial Drug Resistance
Pseudomonas
Amoxicillin
2 Citazioni (Scopus)
Ice
Fungi
Yeasts
Food
Survival
2017
25 Citazioni (Scopus)
perishable foods
Food supply
Food Chain
Food Supply
food supply chain
4 Citazioni (Scopus)
Biodiversity
Hydrocarbons
Ecosystem
Acidobacteria
Bacteroidetes
11 Citazioni (Scopus)
Cheeses
Cheese
raw milk
cheeses
sensory properties
2 Citazioni (Scopus)
Archaea
anchovies
sea salt
salt concentration
Salts
17 Citazioni (Scopus)
Sardina pilchardus
sardines
lemons
Volatile Oils
Monoterpenes
5 Citazioni (Scopus)
Olea
Candida
Fermentation
Lactic Acid
Multivariate Analysis
16 Citazioni (Scopus)

Enteric bacteria of food ice and their survival in alcoholic beverages and soft drinks

Gaglio, R., Francesca, N., Moschetti, G., Settanni, L., Di Gerlando, R., Mahony, J., De Martino, S. & Stucchi, C., 2017, In : Food Microbiology. 67, pag. 17-22 6 pag.

Risultato della ricerca: Article

Carbonated Beverages
Alcoholic Beverages
alcoholic beverages
soft drinks
Ice
13 Citazioni (Scopus)
Lactobacillus pentosus
Olea
Lactic Acid
lactic acid
Fermentation
3 Citazioni (Scopus)
Essential oils
Daucus carota
Volatile Oils
Monoterpenes
Sesquiterpenes
24 Citazioni (Scopus)
dough
Triticum
Fermentation
lactic acid bacteria
Lactic Acid
7 Citazioni (Scopus)

Phage biodiversity in artisanal cheese wheys reflects the complexity of the fermentation process

Settanni, L., Moscarelli, A., Mahony, J., Lugli, G. A., Kelleher, P., Moscarelli, A., Van Sinderen, D. & Ventura, M., 2017, In : Viruses. 9, pag. 45- 18 pag.

Risultato della ricerca: Article

Biodiversity
Cheese
Bacteriophages
Fermentation
Hot Temperature
2 Citazioni (Scopus)
Ice
Bacteria
Survival
Acinetobacter
Staphylococcus haemolyticus
15 Citazioni (Scopus)
Opuntia
Carica
Ficus
Ficus carica
Opuntia ficus-indica
18 Citazioni (Scopus)
Volatile Organic Compounds
volatile organic compounds
Cheese
lactic acid bacteria
cheeses
2016
21 Citazioni (Scopus)

A large factory-scale application of selected autochthonous lactic acid bacteria for PDO Pecorino Siciliano cheese production

Gaglio, R., Settanni, L., Guarcello, R., Todaro, M., Pino, A., Caggia, C., Carpino, S., Randazzo, C. L., Marino, G. & Rapisarda, T., 2016, In : Food Microbiology. pag. 66-75 10 pag.

Risultato della ricerca: Article

Cheese
factories
lactic acid bacteria
cheeses
Lactic Acid
22 Citazioni (Scopus)

Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance inedible film formulations

Moschetti, G., Randazzo, W., Palazzolo, E., Settanni, L., Germana', M., Vargas, M., Jiménez-Belenguer, A., Perdones, A., Guarrasi, V., Randazzo, W., Moschetti, M. & Guarrasi, V., 2016, In : Food Control. 59, pag. 750-758 9 pag.

Risultato della ricerca: Article

Citrus
Volatile Oils
films (materials)
essential oils
Chitosan
6 Citazioni (Scopus)

Artemisia arborescens essential oil composition, enantiomeric distribution and antimicrobial activity from different wild populations from the Mediterranean Area

Mammina, C., Settanni, L., Vanloot, P., Roussel, C., Saia, S., Dupuy, N., Said, M. E-A., Bombarda, I., Aleo, A. & Militello, M., 2016, In : CHEMISTRY & BIODIVERSITY. pag. 1095-1102 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

Artemisia
Essential oils
Volatile Oils
Gas chromatography
Chemical analysis
32 Citazioni (Scopus)
vegetable juices
kefir
Cucurbitaceae
Fragaria
Daucus carota
19 Citazioni (Scopus)
semolina
sourdough
Bread
Lactic acid
Fermentation
35 Citazioni (Scopus)
kefir
Beverages
fruit juices
beverages
microorganisms
11 Citazioni (Scopus)
stone fruits
Olea
Fermentation
Lactobacillus pentosus
mechanical harvesting
20 Citazioni (Scopus)
Fragaria
Fruits
Vibration
vibration
Volatile Organic Compounds
30 Citazioni (Scopus)

Evaluation of antimicrobial resistance and virulence of enterococci from equipment surfaces, raw materials and traditional cheeses

Settanni, L., Gaglio, R., Moschetti, G., De Fatima Silva Lopes, M., Couto, N., Marques, C., Gaglio, R. & Pomba, C., 2016, In : International Journal of Food Microbiology. pag. 107-114 8 pag.

Risultato della ricerca: Article

Enterococcus
Cheese
antibiotic resistance
Virulence
raw materials