No photo of Luca Settanni

Luca Settanni

Associate Professor

Former affiliation
  • 3592 Citations
  • 31 h-Index
20032020

Research output per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Research Output

Filter
Other
2017

Effect of the wooden vats on traditional cheese characteristics

Todaro, M., Gaglio, R., Settanni, L., Sala, G. & Mazza, F., 2017, p. 101-101. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Microbial diversity of traditional Sicilian cheeses

Todaro, M., Gaglio, R., Macaluso, G., Settanni, L., Palmeri, M. & Reale, S., 2017, p. 53-53. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Microorganisms of food ice cubes and their transfer to drinks

Settanni, L., Francesca, N., Gaglio, R. & Moschetti, G., 2017, p. 130-130. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2015

Damage to Strawberries Caused by Simulated Transport

Settanni, L., La Scalia, G., Enea, M., Micale, R. & Corona, O., 2015. 6 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2014

Effetto antimicrobico della componente volatile dell’olio essenziale di mandarino.

Barone, F., Settanni, L., Randazzo, W., Mammina, C., Moschetti, G., Aleo, A. & Guarrasi, V., 2013. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

L’evoluzione del microbioma durante la caseificazione e la stagionatura: il caso del Grana Trentino.

Settanni, L., 2011, p. 65-74. 10 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2010

Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavola siciliane

Moschetti, G., Settanni, L. & Farina, V., 2010, p. 41-47. 7 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Utilizzo alternativo dei frutti di vecchie varietà di melo siciliane mediante trasformazione in sidro

Settanni, L., Planeta, D., Farina, V. & Mineo, V., 2010, p. 36-37. 2 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2009

Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavola siciliane

Moschetti, G. & Settanni, L., 2009. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Dissemination of oenological yeasts through bird migration in Sicily.

Francesca, N., Settanni, L. & Moschetti, G., 2009, p. 76-76. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Microbiological characteristics of Trentingrana cheese after nine months of ripening

Settanni, L., 2009. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2007

Batteri lattici autoctoni di grano e farine e loro ruolo nell’impasto acido

Settanni, L., 2007, p. 75-79. 5 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Produzione di esopolisaccaridi da Sphingomonas spp.

Settanni, L., 2006. 2 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

2005

A survey of sourdough microbiota from Abruzzo, a region of Central Italy

Settanni, L., 2005. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Biodiversity of Lactobacillus rossii strains isolated from sourdough

Settanni, L., 2005. 1 p.

Research output: Contribution to conferenceOther

Exploitation of lactic acid bacteria potentiality for improving sourdough breads

Settanni, L., 2005, p. 532-540. 9 p.

Research output: Contribution to conferenceOther